Ikgadējā darbinieku kopsapulcē un gada balvu pasniegšanas ceremonijā, kas šogad notika 4. februārī attālināti, tika sveikti Latvijas Universitātes (LU) darbinieki par sasniegumiem zinātnē un ieguldījumu LU izaugsmē. Starp balvu saņēmējiem – arī LU Ķīmiskās fiziskas institūta vadošā pētniece, ķīmijas zinātņu doktore Gunta Ķizāne.

G. Ķizāne saņēma balvu par oriģinālu pētījumu rezultātiem dabas zinātnēs. 

LU rektors profesors Indriķis Muižnieks, neklātienē sveicot pētnieci, sacīja: "G. Ķizāne vada Ķīmiskās fizikas institūta Radiācijas ķīmijas nodaļu un līdzdarbojas ļoti daudzos starptautiskos projektos, kas ir saistīti ar kodolsintēzes procesiem. Daudz strādā arī ar praktiskiem radiācijas aizsardzības jautājumiem un patlaban ir piedalījusies un īstenojusi gan Eiropas Savienības ietvarprogrammas, gan LU fonda atbalstītas zinātniskās pētījumu programmas, gan arī Latvijas Zinātnes padomes atbalstītas pētījumu programmas, visur sasniedzot ļoti interesantus un nozīmīgus zinātniskos rezultātus."

Apsveicam un lepojamies ar balvas ieguvēju!

Plašāk par ikgadējo LU darbinieku kopsapulci un gada balvu pasniegšanas ceremoniju: https://www.lu.lv/par-mums/lu-mediji/zinas/zina/t/70061/

Dalīties